Disclaimer

Sijoitusblogissa on pakko olla disclaimer. Muuten on finanssivalvonta kimpussa, ja voi joutua linnaan. Että voisit jatkaa blogin lukemista, sinun täytyy lukea, hyväksyä ja ymmärtää seuraava vastuuvapauslauseke. Ei siis mitään asiaa katsomaan muita postauksia, ennenkuin olet lukenut jokaisen sanan.

 

Ne tämän blogin kannanotot, jotka eivät koske jo toteutuneita tosiasioita, ovat tulevaisuutta koskevia arvioita, joihin kuuluvat lausumat koskien yhtiöiden liiketoiminnan strategiaa, taloudellista tilaa, kasvua, kannattavuutta, toiminnan tulosta ja markkinoiden kehittymistä, sekä muut lausumat, jotka eivät ole historiallista tietoa.

Lausumat, joiden yhteydessä on käytetty sanoja ”aikoa”, ”arvioida”, ”ennakoida”, ”ennustaa”, ”jatkua”, ”odottaa”, ”olettaa”, ”pyrkiä”, ”saattaa”, ”suunnitella”, ”tavoitella”, ”tulla”, ”tähdätä”, ”uskoa”, ”voisi” ja muut vastaavat tai niiden kielteiset vastaavat ilmaisut ilmentävät tulevaisuutta koskevia lausumia, mutta kyseiset lausumat eivät rajoitu näihin ilmaisuihin.

Tulevaisuutta koskeviin lausumiin liittyy riskejä, epävarmuustekijöitä, ja lukuisija muita tekijöitä, jotka saattavat aiheuttaa sen, että toteutuneet seuraukset tai todellinen liiketoiminnan tulos eroavat olennaisesti ennakoidusta.

Tällaisia tekijöitä ovat mm.
1) toimintaedellytykset, kuten esim. tuotannon jatkuva onnistuminen ja siitä saatava tehokkuushyöty, tuotantopanosten saatavuus ja kustannukset, uusien tuotteiden kysyntä, edellytysten muuttuminen koskien pääoman saantia hyväksyttävillä ehdoilla;
2) alan olosuhteet, kuten esim. tuotteiden kysynnän voimakkuus, kilpailutilanne, konsernin tuotteiden vallitsevat ja tulevat markkinahinnat ja niitä koskevat hinnoittelupaineet, konsernin asiakkaiden ja kilpailijoiden taloudellinen tilanne, kilpailijoiden mahdolliset uudet kilpailevat tuotteet ja
3) yleinen taloudellinen tilanne, kuten esim. yhtiön maantieteellisten päämarkkina-alueiden taloudellinen kasvu tai valuuttakurssien ja korkotason muutokset.

Lukijan ei tule tukeutua liikaa näihin tulevaisuutta koskeviin lausumiin. Blogin julkaisija ei sitoudu päivittämään tai arvioimaan uudelleen mitään tulevaisuutta koskevia lausumia uusien tapahtumien tai olosuhteiden perusteella tai muusta syystä.

 

Blogissa esitetty materiaali ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

 

Yllä mainittujen asioiden pitäisi oikeastaan olla jokaiselle itsestäänselvyys, mutta ne on esitetty tässä siltä varalta, että blogiani lukee jokin älykkyydeltään vaatimaton henkilö. Mikäli koet vaikeuksia kyseisten asioiden sisäistämisessä, ja et ymmärrä olevasi itse vastuussa omista päätöksistäsi, niin suosittelen lopettamaan sijoitusblogien lukemisen, ja oikeastaan koko internetin käytön. Kannattaa myös varmuuden vuoksi hakeutua holhouksen alaiseksi.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: