Evli Suomi Pienyhtiöt B (2018 päivitys)

Kirjoitin aiemmin Evlin pienyhtiörahastosta, joka on kiinnostava vaihtoehto suomalaisista pienyhtiöistä kiinnostuneelle sijoittajalle. Rahasto on tarjonnut historiallisesti erinomaista tuottoa, ja sisältää monia mielestäni kiinnostavia yhtiöitä.

Evli on nyt julkaissut 2017 vuosikatsauksen, josta selviää rahastojen tarkat omistusosuudet vuoden 2018 vaihteessa. Tässä taulukon muodossa Pienyhtiöt B -rahaston sisältö 31.12.2017:

Pienyhtiöt_2018

2018 aikana rahastossa on tapahtunut joitakin muutoksia. Tammikuun osalta minulla ei ole tietoa muutoksista. Helmikuussa Rovion koko positio myytiin tappiolla.

Maaliskuussa Talenom tuli salkkuun uutena yhtiönä. Sanomaa lisättiin, Detection Technologyä ja Revenio Groupia kevennettiin.

Näiden tietojen valossa yhtiöt painottuvat pörssin päälistan suuriin, keskisuuriin, pieniin, sekä First North listan yhtiöihin seuraavalla tavalla:

Pienyhtiöt_2018_listat

Mukana on siis hyvin suuri määrä isoja yhtiöitä. Toivoisin edelleen Nordnettiin saataville enimmäkseen pienistä yhtiöistä koostuvaa rahastoa. Tämän toteuttaminen käytännössä voi toki olla vaikeaa. Tällä hetkellä Evlin rahasto on ainoa vaihtoehto.

Pieniä yhtiöitä suuremmalla painolla haluavalle Nordnetin asiakkaalle suorat osakeostot ovat välttämättömiä. Kyseinen rahasto toimii kuitenkin hyvänä apuna hajauttamiseen.

Kiinnostavaa rahastossa on myös sen 80% lainoitusarvo Nordnetissä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos ostat rahastoa tonnilla, niin saat sitä vastaan 800€ lainaa. Pienyhtiöiden lainoitusarvot ovat erikseen ostettuina usein 0-30%. Rahaston avulla saat siis salkkuusi halutessasi mukavasti vipua.

 

Tämä ei ole sijoitussuositus, eikä suositus käyttää velkaa sijoittamiseen. Jokainen on itse vastuussa omista sijoituspäätöksistään ja oman taloutensa hallinnasta.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: