Vinkkejä osakkeenostajalle

Osakkeita ostaessa on hyvä hankkia riittävästi tietoa sijoituskohteena olevasta yhtiöstä, ja tutustua osakkeiden arvonmääritykseen.

Kokosin tähän hyödyllistä tietoa kaikille osakepoiminnasta kiinnostuneille.

 

Mikäli taloudelliset tunnusluvut eivät ole vielä tuttuja, niin Balancen sivuilta löytyy erinomainen ja kattava tietopankki. Näitä tarvitset varmasti hankkiessasi tietoa yhtiöistä.

 

Itse aloitin sijoittamisen Nordnetin kautta. Nordnet tarjoaa käyttäjilleen ilmaisen aamukirjeen sähköpostiin joka arkiaamu. Aamukirje on tuotettu yhdessä Inderesin, Evlin, InvestTechin ja Sijoittaja.fi sivuston kanssa.

Täältä näet esimerkin aamukirjeestä, ja pääset tilaamaan sen itsellesi.

Mielestäni todella hyvä paketti, jonka avulla pysyt kärryillä tärkeimmistä osakemarkkinoiden tapahtumista.

 

Itselleni tulee Nordnetin kirjeen lisäksi joka aamu myös FIM:in aamukatsaus, jossa on todella laaja paketti kiinnostavaa luettavaa. FIM:in katsauksesta löytyy myös lähes kaikkien Helsingin pörssin yhtiöiden tärkeimmät tunnusluvut, sekä FactSetin keräämät analyytikoiden konsensus tavoitehinnat.

 

Analyysipalvelut tarjoavat tietoa yhtiöistä, ja helpottavat huomattavasti kiinnostavien yhtiöiden poimintaa.

Itse suosin Inderesiä, joka seuraa todella monia suomalaisia yhtiöitä, ja reagoi erittäin nopeasti yhtiöiden muuttuviin tilanteisiin. Lisäksi yhtiö julkaisee päivittäin kiinnostavia videoita, sekä on hyvin näkyvillä myös sosiaalisessa mediassa. Todella laadukasta analyysiä, ja esimerkillistä aktiivisuutta.

Inderesin sivustolla on myös paljon muuta mielenkiintoista, kuten yhtiön oma kovaa tuottoa tahkonnut mallisalkku, sekä kätevä osakevertailu.

 

4-Traders on englanninkielinen sivusto, josta löytyy laajasti tietoa yhtiöistä ympäri maailmaa. Analyysiä, tavoitehintoja ja taloustietoja. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen palvelu.

 

Investing.com sivustolta löydät lähes mitä tahansa kursseja. Osakkeet, indeksit, ETF:t, hyödykkeet, raaka-aineet, velkakirjat, valuutat, myös kryptovaluutat ym.

 

Nettilehdistä luen enimmäkseen Arvopaperia ja Kauppalehteä. Myös Taloussanomissa on joskus jotain hyödyllistä.

Cisionilta löytyy reaaliaikaisia pörssitiedotteita, sekä muita yhtiöiden uutisia.

 

Pörssiyhtiöiden omilta nettisivuilta löytyy aina sijoittajat-osio. Löydät ne helpoiten yksinkertaisesti googlaamalla ”yhtiön nimi, sijoittajat”. Sivustojen sisältö vaihtelee, mutta monesti löytyy jotakin kiinnostavaa tietoa firmasta. Kannattaa tutustua huolella.

Pörssitiedotteet löytyvät niin yhtiön omilta sivuilta, kuin myös osakevälittäjän kautta. Firman sivujen kautta pääsee myös selaamaan vanhempia tiedotteita ja uutisia.

 

Muiden sijoittajien kanssa voit keskustella vaikkapa Nordnetin Sharevillessä, Kauppalehden keskustelupalstalla, tai Sijoitustiedon foorumilla.

Facebookissa on myös suuria keskusteluryhmiä, kuten Osakesijoittaminen ja Sijoituskerho.

Suosittelen myös ehdottomasti Twitteriä, jossa olen itsekin erittäin aktiivinen. Paljon keskustelua sijoittamisesta, sekä muista ajankohtaisista ja kiinnostavista aiheista.

 

Olen valinnut Nordnetin sivustoni yhteistyökumppaniksi Tradetracker palvelun kautta. Saan provision Nordnetin mainosten kautta tulleista uusista käyttäjistä, sekä blogini kautta tulleista uusista Tradetracker käyttäjistä, joten voit halutessasi tukea blogiani liittymällä kyseisiin palveluihin linkkieni kautta.

Muiden mainitsemieni palveluntuottajien kanssa en tee kaupallista yhteistyötä.

Lisätietoa TradeTrackeristä
Avaa maksuton asiakkuus Nordnetiin

Yksi ajatus artikkelista “Vinkkejä osakkeenostajalle”

  1. Oma kokemukseni on että 80% suomalaisesta sijoitusanalyysitarjonnasta on täyttä paskaa.

    Inderes: vitsi
    Shareville: anna mun kaikki kestää
    Evlin analyysikirjasto: LOL
    Kauppalehti: kalpenee DI:n rinnalla

    4-traders on ainut hyödyllinen noista.

    Tykkää

Jätä kommentti