FIM:in analyysit Loudspringistä / Cleantech Investistä

FIM on julkaissut vuosittain kaksi analyysiä Cleantech Investistä, eli nykyisestä Loudspringistä. Kuinka analyytikot ovat onnistuneet tähän mennessä?

Cleantech Invest listautui kesäkuussa 2014. Merkintähinta oli 0,65€ osakkeelta. Listautumisen järjestäjänä toimi FIM Pankki.

Kurssi pysytteli ensimmäiset kuukaudet listautumishinnan alapuolella, mutta yhtiön kehityksen myötä ovat osakkeenomistajat saaneet satojen prosenttien tuoton.

Loudspring_kaikki

 

Ensimmäinen löytämäni FIM:in raportti julkaistiin helmikuussa 2015.

Tässä osakkeen hinta-arviot jokaisesta raportista, sekä linkit itse analyysiin:

2015 helmikuu 0,78€

2015 syyskuu 0,76€

2016 helmikuu 1,44€

2016 marraskuu 1,50€

2017 tammikuu 3,12€

2017 lokakuu 3,22€

 

Tässä FIM:in arvo per osake lisättynä kurssigraafiin:

Loudspring_kaikki_FIM

Tähän mennessä FIM:illä on siis oltu hyvinkin samaa mieltä markkinoiden kanssa. Viime aikoina kurssi on kuitenkin notkahtanut. Jos analyyseja julkaistaan entiseen tahtiin, niin pian pitäisi ilmestyä seuraava FIM:in näkemys yhtiön arvosta.

 

Tässä arvonmääritystaulukot kaikista analyyseista. Voit vertailla ennusteiden ja osakkuusyhtiöiden omistusosuuksien kehitystä viime vuosina.

 

FIM taulukot

 

Yksi mielenkiintoinen asia liittyen tähän, on analyytikon osakeomistukset. FIM:in pääanalyytikko, joka on ollut mukana myös Loudspringin tutkimuksessa, löytyy myös Loudspringin suurimpien osakkeenomistajien listalta.

Kim Gorschelnik omisti vuoden 2015 lopussa 40.000 osaketta, ja lisäsi omistustaan vielä 10.000 osakkeella vuonna 2016. Häneltä löytyy edelleenkin nämä 50.000 osaketta, eli ainakaan yhtiötä seuraavan analyytikon mielestä nyt ei ole aika myydä.

Kyseinen herra on aiemminkin sijoittanut menestyviin kasvuyhtiöihin, kuten Revenioon, jonka osakekurssi on noussut yli 500% viimeisen viiden vuoden aikana.

Suurimpien osakkeenomistajien listalta löytyy muitakin mielenkiintoisia nimiä. Voit ladata uusimman listan tästä Exel-taulukkona.

Itse en ihan vielä sadan suurimman omistajan listalle pääse, mutta salkustani löytyy kuitenkin viisinumeroinen määrä Loudspringin osakkeita.

 

Advertisement

Yksi ajatus artikkelista “FIM:in analyysit Loudspringistä / Cleantech Investistä”

  1. Päivitysilmoitus: Eagle Filters – OsakeKeisari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: