Nuoret Osakesäästäjät

Kaikille alle 30-vuotiaille säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostuneille on nyt olemassa oma verkosto, johon kuka tahansa on tervetullut mukaan.

 

Nuoret Osakesäästäjät on Osakesäästäjien Keskusliiton alaisuudessa toimiva järjestö, jonka tarkoituksena on herättää nuorten kiinnostus sijoittamiseen, ja tehdä sijoittamisen aloittamisesta ja sijoitustapahtumiin osallistumisesta mahdollisimman helppoa kaikille aiheesta kiinnostuneille nuorille.

Osakesäästäjien Keskusliitto on osakkeenomistajien etujärjestö, jonka tarkoitus on edistää osakesäästämistä. Liiton tärkeimmät tehtävät ovat edunvalvonta ja oikean tiedon välittäminen. Liitto ottaa kantaa esimerkiksi sijoittajaa koskevaan lainsäädäntöön.

 

Nuoret Osakesäästäjät perustettiin kesällä 2017, ja sille on noin puolen vuoden aikana kertynyt jo yli 1500 jäsentä. Järjestön toimintaan kuuluu muun muassa sijoitustapahtumien järjestäminen, sekä aktiivinen keskustelu sosiaalisessa mediassa. Tarkoituksena on myös tuoda sijoituksen ja talouden hallinnan opetusta kouluihin.

Voit kysyä heiltä rohkeasti mitä vain rahankäyttöön ja säästämiseen liittyvää. Opiskelijat saavat tietoa vaikkapa sijoitustuottojen vaikutuksesta Kelan etuuksiin.

 

Mielestäni on erittäin tärkeää, että nuoret saavat ajoissa tarvitsemansa tiedon järkevästä oman talouden hoitamisesta. Opiskelijoilla tulot ovat pienet, joten ylimääräistä rahaa ei ole, ja kannattaa tarkkaan harkita, kuinka rahansa käyttää. Jos heti omilleen muuttaessa oppii elämään säästeliäästi, voi sijoittamisen aloittaa hyvin nuorena, ja tällöin pienillekin summille kertyy ajan kanssa huomattavasti tuottoa. Mitä pitempi aika säästöjä kerrytetään, sitä enemmän kertyy korkoa korolle.

Sijoittamisen aloittaminen ei todellakaan vaadi suuria summia, vaan esimerkiksi Nordnetissä voit aloittaa kuukausisäästämisen osakerahastoon vain 15€/kk summalla.

 

Nuorten Osakesäästäjien jäsenet saavat samat edut kuin muutkin Osakesäästäjien Keskusliiton jäsenet, mutta jäsenyyden vuosimaksu on edullisempi. Nuoret alle 30v 10€/v, varsinaiset jäsenet 34€/v. Ainoa ero jäsenyyksissä on, että nuorille jäsenlehti Viisas Raha tulee verkkolehtenä, ja varsinaisille jäsenille paperilehtenä.

Jäsenillä on useita merkittäviä etuja, jotka löydät täältä. Etuihin kuuluu alennuksia osakevälittäjiltä, osakeanalyytikoilta, lehtitilauksista, ym.

Vaikka et olisikaan jäsen, voit osallistua joihinkin tapahtumiin, ja tottakai olla mukana keskustelemassa sosiaalisessa mediassa.

 

Löydät Nuoret Osakesäästäjät FacebookistaTwitteristäInstagramista ja Sharevillestä.

Uusi Nuorten osakesäästäjien blogi Kauppalehdessä!

Nuorten Osakesäästäjien nettisivu: https://www.osakeliitto.fi/nuoret/nuoret-osakesaastajat/

Nuorten Osakesäästäjien blogi: https://www.osakeliitto.fi/nuoret/nuorten-osakesaastajien-blogi/

Osakesäästäjien Keskusliiton sekä Nuorten Osakesäästäjien tapahtumakalenteri: https://www.osakeliitto.fi/nuoret/tapahtumat/

 

Nuorten Osakesäästäjien Jamilla Heiskanen ja Raoul Lehtonen rahapodissa:

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: