Kuinka paljon rahaa säästää lopettamalla tupakoinnin?

Tupakointi on todella kallista, ja sen hinta tulee vielä lähivuosina nousemaan.

Tupakkaveroa korotetaan jälleen ensi vuonna reilusti, ja askin hintaan tulee noin 1,2€ lisää. 10 vuotta sitten tupakka-aski maksoi noin neljä euroa, mutta tupakoinnin yhteiskunnalle kalliiden haittojen takia veroa on nostettu jatkuvasti. Tällä hetkellä 20 savukkeen askin hinnat ovat 6-8€ paikkeilla.

Kuinka paljon tupakointiin sitten menee rahaa, ja mitä saisit, jos käyttäisit nämä rahat järkevämmin?

Keskimäärin tupakoitsijat polttavat askin päivässä, eli rahaa menee noin 7€/päivä. Tämä on kuukaudessa 210€, ja vuodessa 2520€. Aika merkittävä summa mielestäni. Kymmeneen vuoteen rahaa palaa siis yli 25000€. Hintojen jatkuvien korotusten takia rahaa tulee jatkossa menemään vielä tätäkin enemmän.

Mitä jos laittaisitkin vastaavan summan säästöön vaikkapa osakerahastoon? Silloin saisit säästetyn summan lisäksi vielä merkittävää tuottoa. Osakemarkkinan tuotto-odotus pitkällä tähtäimellä on noin 8%/vuosi. Korkoa korolle -vaikutuksen takia pitkän aikavälin tuotot nousevat yllättävän suuriksi.

Jos säästät 210€/kk 10v ajan, ja tuottoa tulee keskimäärin 8%/v, on sinulla kymmenen vuoden päästä lähes 40.000€.

15v ajan jälkeen rahaa on kertynyt jo yli 70.000€. 20v saldo olisi 125.000€. 30v kuluttua summa on jo massiiviset 315.000€. Vain sijoittamalla tupakka-askin verran päivässä.

Jos aloitat säästämisen jo nuorena, niin voit saada vaikkapa muhkean kassan eläkepäivien viettoa varten. Parikymppisenä aloittava kerkeää saada eläkepäiviin mennessä miljoonan kasaan vain parin sadan kuukausisäästöllä.

Ei se ole sen vaikeampaa. Lopetat vain turhat rahanmenot, ja laitat vähän fyrkkaa sivuun kasvamaan korkoa tulevaisuuden varalle.

Itse tupakoinnin lopettaminen ei ole kovin ihmeellinen toimenpide. Lakkaat vaan ostamasta tupakkaa, ja kun tekee mieli polttaa, niin koitat keksiä muuta ajateltavaa. Kannattaa pitää mielessä, että vain alku on vaikeaa, ja se muuttuu koko ajan entistä helpommaksi. Kokemusta on, lopetin itse 10v jälkeen. Nyt on rahaa osakesalkussa.

 

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Kuinka paljon rahaa säästää lopettamalla tupakoinnin?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: