Yepzon – osakeanti käynnissä

Yepzon-logo_slogan

 

Paikannuspalveluita ja -laitteita tarjoavan suomalaisen Yepzonin osakeanti on käynnissä Invesdorin palvelun kautta. Rahoituskierros on jo saavuttanut alarajansa, joten se tulee toteutumaan onnistuneesti. Anti sulkeutuu 21.06.2018 klo 23:59.

Yhtiö on saavuttanut aiemmilla kierroksilla laajaa suosiota, ja sillä on jo lähes 1000 omistajaa. Määrä on jopa suurempi kuin joillakin pienimmillä pörssiyhtiöillä.

kuva_1

Yhtiön tuotteet ovat pieniä ja helppokäyttöisiä paikantimia, joita seurataan mobiilisovelluksen avulla. Laite käyttää GPS, GSM, Bluetooth, sekä Wifi teknologioita. Uudessa ensi vuonna lanseerattavassa entistä pienemmässä ja ominaisuuksiltaan paremmassa paikantimessa on mukana myös 5G-teknologia.

Tuotteesta löytyy myös hälytysnapilla varustettu malli, jolla voi kertoa läheiselleen tarvitsevansa apua. Tämä tuo turvallisuutta esimerkiksi lapsille ja vanhuksille. Lisäksi logistiikalle on rahdin seurantaan tarkoitettu malli. Paikantimia markkinoidaan myös esimerkiksi ajoneuvojen ja lemmikkien seurantaan.

kuva_2

Laitteen lisäksi käyttäjä tarvitsee dataa laitteen paikannusta varten. Merkittävä osa Yepzonin liiketoiminnasta onkin palveluliiketoimintaa, joka on huomattavasti laitemyyntiä kannattavampaa. Datapaketeista saa katetta jopa 60-80%.

Tuotetta on saatavilla lukuisilla suurilla jälleenmyyjillä, kuten Amazon, Ebay, Gigantti, Verkkokauppa.com, Elisa jne. Näkyvyyttä on siis saavutettu. Laitteita on myyty yli 50000kpl, ja jatkuvia palveluasiakkaita on noin 30000. Asiakkaiden määrä on tuplaantunut vuoden aikana.

kuva_3

Yepzon julkisti juuri yhteistyösopimuksen Valmetin kanssa. Tarkoituksena on kehittää öljy- ja kaasuteollisuuden räjähdysherkkiin olosuhteisiin sertifioitu laite, joka toimii Valmetin DNA-ohjelmiston kanssa. Yhteistyö avaa Yepzonille pääsyn maailman suurimman teollisuudenalan markkinaan.

Yepzon kerää nyt pääomaa globaalin kasvun rahoittamiseen. Kuluva vuosi on kasvupanostuksien takia tappiollinen, mutta ennusteiden mukaan jo ensi vuonna tehdään voittoa. 2019 tuleekin olemaan erittäin mielenkiintoinen uuden 5G-teknologian käyttöönoton takia. Silloin on odotettavissa suurten asiakkaiden tulo paikannusmarkkinoille

Yhtiö on tarkoitus saada listautumiskuntoon 2-4v sisällä. Kunhan kassavirta saadaan positiivisesti, niin yhtiön arvonmääritys tuleekin olemaan huomattavasti korkeammalla. Sijoittajalla onkin mahdollisuus päästä rahastamaan osakkeensa pörssin kautta jo muutaman vuoden päästä, mikäli suunnitelmat toteutuvat.

Toinen vaihtoehto on, että joku suurempi yhtiö ostaa Yepzonin liiketoiminnan. Yepzonin mukaan alalla on nähty yli 100 miljoonan dollarin yrityskauppoja, kun kasvuyritys on saavuttanut 100.000 aktiivisen tilaajan määrän. Yepzonin aktiivisten tilausten määrä on noin 30.000. Teollisuusasiakkaiden myötä tilaajien määrä kasvaa nopeasti – yksi sopimus tuo kerralla suuren määrän aktiivisia kuukausiveloitteisia laitteita.

 

Mielestäni kyseessä on kiinnostava yhtiö, ja uskon tuotteille olevan kysyntää. Olen ollut tässä mukana pienellä panoksella viime syksynä järjestetystä osakeannista asti, ja olen tyytyväinen yhtiön kehitykseen. Aionkin nyt lisätä hieman omistustani.

 

Minulla on myös Yepzonin paikannin käytössäni, ja olen todennut sen helppokäyttöiseksi, tarkaksi ja hyvin toimivaksi.

Tässä Tekniikan Maailman testi: https://tekniikanmaailma.fi/tm-testi-yepzon-freedom-gps-turvapaikannin-tiedan-missa/

Täältä Mtv:n testivideo: https://www.mtv.fi/lifestyle/digi/artikkeli/testi-loytaako-suomalainen-paikannuslaite-veljeni-varastaman-auton/4987334#gs.u7XDiZ4

 

Lue lisää Yepzonista sijoituskohteena Invesdorin sivulta. Kirjautumalla saat yhtiön taloustiedot, yhtiöanalyysin, sekä tietoa riskeistä ja mahdollisuuksista. Kirjautuminen onnistuu helposti vaikkapa Facebookin kautta.

Invesdor_box

https://www.invesdor.com/fi/pitches/915

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: