Cityvarasto – tuleva listautuja?

Helsingin Pörssiin riittää tulijoita. Viime vuodet ovat olleet erityisen vilkkaita. Lisätietoa viime vuosien listautujista löydät Pörssisäätiön sivuilta.

Listautujat

Myös 2018 on tahti ollut kovaa. Päälistalle listautuneita yhtiöitä ovat Harvia, Altia, Kojamo, Nixu ja Smile. First Northille ovat listautuneet Admicom, Enersense ja VMP. Lisäksi kirjoitushetkellä on parhaillaan käynnissä Fellow Financen listautumisanti.

 

 

Yksi potentiaalinen tuleva First North -listautuja on Cityvarasto.

Cityvarasto_logo

Cityvarasto vaikuttaa mielenkiintoiselta firmalta. Kyseessä on Suomen johtava valtakunnallinen pienvarastoja vuokraava yritys.

Varastoihin sijoittaminen on huomattavasti kannattavampaa kuin asuntosijoittaminen. Cityvaraston mukaan varastotilaa saa ostettua halvemmalla neliöhinnalla kuin asuntoja, varastojen hoitokulut ovat asuntoja pienemmät, ja kuitenkin niistä voi saada vuokratessa asuntoja paremman neliöhinnan. Kuulostaa kyllä todella houkuttelevalta!

Cityvaraston track record on vakuuttava. Yhtiö on perustettu 1999, ja se on kasvattanut liikevaihtoa ja käyttökatetta joka vuosi. Vuonna 2017 liikevaihto oli 5,76M€ ja käyttökate 2,15M€ (37%). Kasvua on tullut orgaanisesti sekä yrityskaupoilla. Tietoa talousluvuista ja yrityskaupoista löydät Cityvaraston sijoittajille -sivulta.

Cityvarasto_liikevaihto

Cityvarastoa on valmisteltu pörssikuntoon jo useiden vuosien ajan. Yhtiö järjesti rahoituskierroksen Invesdorissa vuonna 2015 saadakseen lisää omistajia ja näkyvyyttä. Jo silloin kerrottiin, että yhtiö tähtää First North -listalle.

Tässä rahoituskierroksen yhteydessä julkaistu esittelyvideo:

 

Tällä hetkellä Cityvarasto on listattu Privanetin kauppapaikalle, ja sillä on noin 300 omistajaa.

 

Mielenkiintoinen mahdollisesti tulevaan First North -listautumiseen viittaava seikka löytyy Cityvaraston avoimet työpaikat -sivulta.

”Haemme nyt Helsingin tiimiimme vahvistusta raportoinnin kehittämiseen sekä taloushallinnon päivittäiseen hoitamiseen.”

”Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta pörssiyhtiön raportoinnista”

 

Odotan mielenkiinnolla yhtiön tulevaa listautumista!

 

 

2 vastausta artikkeliin “Cityvarasto – tuleva listautuja?”

  1. Täällä yksi harvoista Cityvaraston osakkaista. Itsellä löytyy osaketta juurikin siitä syystä, että olen spekuloinut mahdollisella listautumisella. Ostin ensi kertaa vuonna 2015 ja vielä 2017 lisää Privanetista. Tahtoisin vielä lisätä tuohon kirjoitukseesi, että Cityvarasto myös muuttui julkiseksi osakeyhtiöksi viime vuonna, mikä on edellytys sille, että yhtiö voidaan listata pörssiin. Viime vuoden lehtijutussa kuitenkin todettiin, että ”ennen mahdollista listautumista yhtiöllä on suunnitteilla private placement -tyyppinen kierros”. https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/helsingin-porssi-voi-pian-saada-oman-varastoyhtion-6688989
    Onko sinulla Cityvaraston osakkeita?

    Tykkää

Jätä kommentti