Loudspringin uutisia

Loudspring on viime aikoina uutisoinut positiivisesti monista merkittävimmistä osakkuusyhtiöistään. Osakkeen arvostuksessa tämä ei kuitenkaan näy.

Loudspring_uutiset_6kk

Loudspring_1v

Uusimmat uutiset löydät yhtiön omilta sivuilta tai Cisionilta.

 

Tässä joitakin poimintoja viimeisen puolen vuoden tapahtumista.

 

10.01.2018 – Sofi Filtration on saanut rahoitusta Nordic Project Fundilta Yhdysvaltojen markkinoille laajentumiseen

Oma kommenttini: Sofi on aiemmin saanut useita merkittäviä asiakkaita Suomesta, kuten Fortum, Porvoon Energia, SRV ja YIT. Kansainvälistymisen myötä Sofilla on jatkossa potentiaalia valtavaan kasvuun.

 

21.12.2017 – Keravan Energia laajentaa palveluvalikoimaansa kysyntäjoustokonseptilla Nuukan teknologian avulla.

Keravan Energia Oy ja Nuuka Solutions Oy ovat solmineet White Label -yhteistyösopimuksen, jonka yhteydessä Keravan Energia on julkaissut oman Kiinteistömonitori-palvelun. Palvelu perustuu Nuukan järjestelmään ja teknologiaan. Nuuka toimittaa teknologian antureista ohjelmistoon.

Kiinteistömonitori on työkalu kiinteistöjen älykkään lämmityksen, energiatehokkuuden, sisäilmaolosuhteiden ja LVIS-prosessien kehittämiseen. Nuukan teknologia mahdollistaa kaksisuuntaisen yhteyden kiinteistöjen rakennusautomaatioon, mikä puolestaan mahdollistaa sähkön ja kaukolämmön kysyntäjoustopotentiaalin hyödyntämisen energiayhtiön omassa asiakaskannassa.

Oma kommenttini: Mielenkiintoinen uusi avaus Nuukalta. Hieno esimerkki Nuukan teknologian monista mahdollisuuksista. Toivottavasti tämä tuo muitakin sähköyhtiöitä asiakkaiksi.

 

12.12.2017 – Loudspring on käyttänyt osan Eagle Filtersiä koskevasta osto-optiostaan, ja kasvattaa omistuksensa 28%:sta 34%:iin. Loudspringillä on vielä optio nostaa omistuksensa 40%:iin

Eagle Filters saa jatkuvasti lisää vahvistettua asiakasdataa, joka todistaa sen teknologian sekä taloudelliset että ympäristöhyödyt. Eagle Filtersin johto arvio, että sillä on hyvät mahdollisuudet lisämyyntiin nykyisille asiakkaille.

Oma kommenttini: Omistuksen nosto-option käyttäminen kertoo selkeästi, että Eagle Filtersillä menee hyvin. Aiemman uutisoinnin perusteella liikevaihto on kääntynyt selkeään nousuun, ja odotan sen kaksinkertaistuvan viime vuodesta.

 

04.12.2017 – Nocartille 14M$ tilaus 10MW aurinkosähkövoimalasta Keniassa. Nocart on allekirjoittanut sopimuksen sähköverkkoon kytketyn aurinkovoimalaitoksen toimituksesta Keniaan itsenäiselle voimantuotantoyhtiölle. Projektin on määrä alkaa välittömästi ja ensimmäisten Nocartin toimitusten arvioidaan tapahtuvan kuusi kuukautta ensimmäisen maksuerän jälkeen.

Oma kommenttini: Läpimurron tehnyt Nocart on salkun tukijalka. Uusi tilaus on siten merkittävä uutinen Loudspringin omistajalle. Tilaus saattaa kuulostaa vaatimattomalta alkuvuodesta uutisoituun 200M$ projektiin verrattuna, mutta ymmärtääkseni Nocart keskittyykin mielellään tätä pienempiin projekteihin. Tärkeänä kommenttina Nocartin Toimitusjohtaja Vesa Korhonen kertoi neuvotteluvaiheessa olevien projektien määrän kasvaneen jopa 1,3 miljardiin euroon.

 

30.11.2017 – Enersize allekirjoitti sopimuksen Venergyn kanssa koskien polyesterikuitutehdasta Kiinassa. Tehtaan omistaa yksi Kiinan kymmenestä suurimmasta polyesterikuituvalmistajasta nimeltään Xinfengmin Group. Tehtaan paineilmajärjestelmä käyttää vuosittain energiaa 100 000 MWh:n edestä ja sen kokonaiskapasiteetti on 20MW. Nyt solmittu sopimus kattaa n. 6 MW kokonaisjärjestelmästä.

Oma kommenttini: Jälleen uusi sopimus suuren Kiinalaisen firman kanssa. Enersize sai vuonna 2017 tietääkseni 8 uutta asiakasta. Kiinan markkinat ovat valtavan kokoiset, ja todistetut tulokset sekä tyytyväiset asiakkaat voivat johtaa lähivuosina läpimurtoon.

 

23.11.2017 – Cleantech Investin salkkuyhtiö Eagle Filters on saanut 300.000 euron jatkotilauksen Israelin suurimmalta sähköntoimittajalta IEC:ltä. IEC on käyttänyt Eaglen ilmansuodatustuotteita, joilla voidaan tuottaa merkittäviä taloudellisia ja ympäristöön liittyviä etuja, jo useita vuosia. Tilaus osoittaa jälleen kerran Eaglen asiakkaiden uskollisuuden. Tähän mennessä Eaglen asiakkaista yksikään ei ole siirtynyt takaisin perinteiseen suodatukseen nähtyään Eaglen teknologian toiminnalliset edut.

Oma kommenttini: Hienoa kuulla, että Eaglen asiakkaat ovat tyytyväisiä, ja jatkotilauksia tulee. Valtavan kokoisten suodattimien kappalehinnat ovat suuria, joten liikevaihto kasvaa reilusti jo muutamista tilauksista. Eaglen asiakkaisiin kuuluu myös Suomen suurin kaasuturbiinioperaattori Helsingin Energia.

 

31.10.2017 – Cleantech Invest nostaa osakevaihdolla omistuksensa Nuuka Solutionsissa 48,1 prosenttiin. Vaihdon kohteena olevat osakkeet edustavat noin 11,1 prosenttia Nuukan osakekannasta ja noin 0,7 prosenttia Cleantech Investin osakekannasta.

Oma kommenttini: Nuuka kasvaa erittäin voimakkaasti, ja on saanut asiakkaita ympäri maailmaa. Loudspring näkee Nuukassa selkeästi suurta potentiaalia, koska omistus on nostettu näin suureksi. Loudspringin perustaja Tarja Teppo on myös Nuuka Solutionsin hallituksen puheenjohtaja, joten Loudspringissä todellakin tiedetään tarkalleen kuinka Nuukalla menee.

 

27.10.2017 – Enersize on sopinut yhtiön teollisen paineilman energiatehokkuusjärjestelmän asentamisesta Scanian Södertäljen tehtaalle.

Oma kommenttini: Scania kuuluu myös Enersizen pääomasijoittajiin.

 

13.10.2017 – Nuuka Solutions on allekirjoittanut sopimuksen LähiTapiolan Kiinteistövarainhoidon kanssa tehdäkseen LähiTapiolan Espoon kampuksesta ja kauppakeskus Ainoasta entistä innovatiivisemmat.

Espoon kampus on 71 500 neliömetrin suuruinen rakennus, jonka 2500 mittapistettä on kytketty Nuukan Connect and Create –alustaan. Ainoa 1 on 17 000 neliömetrin suuruinen kauppakeskus, jonka 700 mittapistettä on yhdistetty Nuukan järjestelmään.

Oma kommenttini: LähiTapiola Kiinteistövarainhoito on yksi Suomen suurimpia kiinteistöjen omistajia, joten tästä avauksesta voi seurata jatkossa paljon uusia sopimuksia.

 

11.08.2017 – Cleantech Invest on osallistunut ResQ Clubin totetuttamaan osakkaiden sisäiseen rahoituskierrokseen. Cleantech Investin omistus ResQ Clubissa oli 8.7% ennen rahoituskierrosta ja 14.7% kierroksen jälkeen.

Oma kommenttini: ResQ on saavuttanut nopeasti suuren suosion. Sovelluksen kautta on tilattu jo lähes puoli miljoonaa ruoka-annosta.

 

 

Paljon on siis tapahtunut, ja on havaittavissa merkkejä tulevasta menestyksestä useiden yhtiöiden kohdalla. Erityisen kiinnostavaa on yhtiöiden Amerikan valloitus Loudspringin Los Angelesiin avatun toimiston avustamana. Salkkuyhtiöistä ainakin Nuuka Solutions, Sofi Filtration ja Eagle Filters tähtäävät Yhdysvaltoihin.

Loudspring ilmoitti juuri pitävänsä lähiaikoina sijoittajatilaisuuden Losissa, joten voimme pian odottaa Loudspringin osakkeen olevan myös Kalifornialaisten sijoittajien kiinnostuksen kohteena.

 

Advertisement

Yksi ajatus artikkelista “Loudspringin uutisia”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: