Cleantech Invest – Loudspring

Cleantech Invest on julkaissut uuden strategiansa. Tässä joitakin poimintoja siitä. Muutokset olivat merkittävämpiä kuin osasin tässä vaiheessa odottaa.

 

Yhtiö aikoo vaihtaa nimensä. Uusi nimi on Loudspring. Nimen vaihdon perusteet löydät yhtiön tiedotteesta.

Toimintamalli muuttuu nykyisestä sijoitusyhtiö/kiihdyttämö -mallista operatiiviseksi yhtiöksi. Tämä tarkoittaa sitä, että sijoituskohteista ei välttämättä pyritä irtautumaan, vaan niistä voidaan myös hankkia enemmistöosuuksia, ja liittää ne Loudspring -konserniin.

Tämä on mielestäni järkevä ja strategisesti merkittävä askel. Jotkut yhtiöistä ovat yksinkertaisesti niin hyviä, että niistä harmittaisi luopua. Sen sijaan kannattaa nostaa niiden omistusosuutta, ja olla entistä enemmän mukana näiden parhaan potentiaalin omaavien yhtiöiden toiminnassa. Näin myös Loudspringin kokenut ja asiantunteva johto pääsee vaikuttamaan paremmin suoraan yhtiöiden toimintaan ja päätöksentekoon.

Loudspring harkitsee siirtymistä Tukholman ja/tai Helsingin pörssin päälistalle. Tämä tulisi lisäämään yhtiön tunnettuutta ja parantamaan osakkeen likviditeettiä.

 

Strategiapäivityksestä jäi ensilukemalla erittäin positiivinen maku. Yhtiötä viedään nyt rajusti eteenpäin uudella tavalla. Nyt esitellyillä ratkaisuilla saadaan lähivuosina luotua entistä enemmän omistaja-arvoa.

 

CTI:n tiedotteita ja siihen liittyviä uutisia seuranneet ovat varmaankin huomanneet jo aiemmin muitakin merkkejä tulevista muutoksista.

Lokakuussa toteutettiin 1,2M€ osakeanti, koska ”yhtiö haluaa pystyä tarttumaan tällä hetkellä saatavilla oleviin mahdollisuuksiin joiden yhtiö uskoo hyödyttävän osakkeenomistajia”.

Lokakuun alussa kerrottiin Cleantech Investin avanneen miljoonan luottolimiitin Nordeaan.

Q3 katsauksessa mainittiin, että Enersizen osakkeita myytiin puolella miljoonalla.

 

Kysymys kuuluukin, että mihin nämä rahat sijoitetaan?

 

 

Advertisement

Yksi ajatus artikkelista “Cleantech Invest – Loudspring”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: